Yogastyle

YOGAZITA
Being aware of what moves you

De lesstijl van YOGAZITA is te omschrijven als Hatha Yoga beïnvloed en geïnspireerd door Critical Alignment Yoga.

De yogastijl van yogazita is een combinatie van hatha yoga en critical alignment yoga: de klassieke hatha yoga houdingen zijn het uitgangspunt en de uitvoering wordt stap voor stap opgebouwd volgens de Critical Alignment methode.
Tijdens de les wordt aandacht besteed aan de zorgvuldige uitlijning van het lichaam, waardoor de energie in het lichaam goed kan doorstromen en bewegingen doorgegeven worden in plaats van vastgezet. Zo kan stijfheid plaatsmaken voor een gevoel van lichtheid en energie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals het stripje, blokken, riempjes en natuurlijk de adem. Met behulp van de hulpmiddelen en de adem zoek je spanning in je lijf op en ben je actief bezig om deze los te laten.

De les is gevarieerd en iedere week anders. Vaste elementen zijn: pranayama (ademhalings oefeningen), warming up, een serie dynamische houdingen, balans houdingen en een uitgebreide ontspanning. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af.

Het tempo is rustig zodat je goed kunt voelen wat elke houding met je doet en hierdoor kun je ook goed je grenzen aanvoelen en bewaken. Je kunt de les zelf zo intensief maken als je wilt. Vaak zijn er meerdere opties per houding.

Behalve het in balans brengen van je lijf op fysiek niveau werkt yoga ook door op subtielere niveaus en zal het een gunstige invloed hebben of je gemoedstoestand. Je voelt je rustiger, helderder energieker.

Yoga is geschikt voor ieder niveau en alle leeftijden. Deze vorm van yoga is ook geschikt voor mensen met o.a.rugklachten, nek en schouderklachten, spanningsklachten en stress. Er zijn altijd aanpassingen te maken voor blessures en klachten. Geef alsjeblieft wel vooraf aan als er blessures of klachten zijn, zodat hier rekening mee  gehouden kan worden.

Enkele voordelen van yoga:

Yoga verbetert het fysieke, mentale en emotionele welzijn
Yoga is een serie houdingen die helpen om de balans in lichaam en geest te herstellen
Yoga helpt ontspannen en geeft een betere lichaamshouding
Yoga vermindert stress en spanningsklachten
Yoga is ontspanning en inspanning in één

YOGAZITA
Being aware of what moves you