Over Zita

Zita is al ruim 20 jaar enthousiast beoefenaar van yoga. Ze heeft ervaring in diverse yogastijlen; hatha yoga, asthanga yoga, yin yoga en critical alignment.

Zita’s ervaring met yoga:

“Mijn eerste yogales was in 1997 op aanraden van mijn fysiotherapeut. Na een harde val op mijn onderrug had ik lang last van onderrug klachten.  Yoga heeft absoluut een hele positieve bijdrage geleverd aan mijn herstel, mijn lichaamsbewustzijn vergroot en mijn algehele houding verbeterd. Sindsdien is yoga een vast onderdeel van mijn leven.

Wat voor mij ook een belangrijk onderdeel is van yoga is de verbinding tussen lichaam en geest. Je bent fysiek bezig en tegelijk heeft dit ook een gunstige uitwerking op je emotionele en psychische welzijn. Op de yogamat wordt je met van alles geconfronteerd en komen net zoveel verschillende emoties voorbij als in het dagelijks leven. De verstilling en concentratie op de mat geeft je toegang tot mooie inzichten. Hierdoor is yoga voor mij niet alleen een oefening van mijn fysieke lijf,  maar tegelijk ook een oefening in compassie en acceptatie.

Naast yoga houd ik veel van: mijn gezin, de zee, Australië, wandelen, lezen en film.”

Verder heeft Zita een masterdiploma in Filosofie (specialisatie Metafysica en Ethiek) en een postdoctorale lerarenopleiding in filosofie. In 2014 heeft ze de training Mindfulness voor kinderen op de basisschool gevolgd en afgerond. Ze heeft leservaring op de basisschool, middelbare school en het HBO.

Zita geeft sinds 2016 yogales in Studio 44 en bij Fabulous Yoga.